Pittig zoete pasta met lentekiemen
200 g pasta naar keuze
1/2 bakje taugé
2 uien
2 eieren
rasp van 1 sinaasappel
1 dessertlepel honing
(olijf)olie om in te fruiten
-
-
-
-
Sinaasappel raspen met een fijne rasp. Alleen de oranje schil raspen. Het witte velletje tussen de schil en het vruchtvlees is bitter. Mengen met honing. Sinaasappel meteen opeten of bewaren voor het toetje. Ui schillen, het harde kontje (wortelkant) wegsnijden, op deze kant neerzetten en halveren. Beide helften met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, elk in vier partjes snijden. De ui valt in ‘blaadjes’ uit elkaar. Ui op een laag vuur fruiten in olie, een klein scheutje water toevoegen en in 5 à 10 min gaar stoven. Pasta gaar koken zoals op de verpakking staat beschreven. Taugé laatste 5 min mee blancheren. Pasta en taugé afgieten. Ui en sinaasappel-honingmengsel er door roeren. Eieren breken en op de pasta laten vallen. Al roerende op een laag vuur de eieren laten stollen.