Zoet voorgerecht met een hartig toefje
1,5 dl appelsap
1-2 bloedsinaasappelen
1/2 kop gedroogde abrikozen
1/2 appel
1/2 navelsinaasappel
1/2 tl kaneel
1/2 tl kardemompoeder
2 el cottagecheese (Hüttenkäse)
2 el pompoenpitten
1/2 scheut tamari
-
-
-
-
De schil van de navelsinaasappel raspen met de fijnste rasp. Wit velletje niet mee raspen. Dit is bitter. Bloedsinaasappel persen. Appelsap en sinaasappelsap bij elkaar gieten. Abrikozen wellen in het sap. Navelsinaasappel en appel in stukjes snijden. Fruit, kaneel en kardemom langzaam verwarmen in het sap. Niet laten koken. Pompoenpitten roosteren op een middelmatig vuur in een droge koekenpan. Als de pitten lichtbruin zijn en knappen, het vuur uitdraaien. De pitten afblussen met tamari. Goed roeren. Soep verdelen over de borden. Op elk bord een lepel cottagecheese scheppen. Pompoenpitten over de kaas verdelen. Sinaasappelrasp over de soep strooien.