Leuk om in kleine glaasjes te serveren met stukjes sinaasappel en een toefje slagroom. Probeer het ook eens met mandarijnen!
Ingrediënten
1 ei
3 el honing
1 tl geraspte sinaasappelschil
1 tl geraspte citroenschil
8 g agar-agarpoeder
200 ml sinaasappelsap, van ongeveer 3 bloedsinaasappelen
200 slagroom
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Rasp de sinaasappel op een fijne rasp of met een zesteur. Zorg dat je het witte velletje niet mee raspt, dit is erg bitter.
Pers de sinaasappel.
Klop de slagroom stijf.
Meng In een grote kom of maatbeker ei, honing en citrusrasp.
Breng het sap met de agar agar al kloppend met een garde aan de kook. Het zal meteen binden, roer nog even goed en laat het 1 minuut doorkoken.
Haal van het vuur en roer het eimengsel erdoor en daarna de slagroom. Roer heel even goed, giet in 4 schaaltjes en laat de bavarois dan opstijven in de koelkast, minimaal een uur.
Serveer met stukjes sinaasappel of partjes mandarijn.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.