Healthy & vegan breakfast champion is dit ontbijtje. Als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken kun je de kant en klare vegan roerei kopen van Soyasana. Geniet!
1/2 pakje gerookte tofu
100 g spinazie
handje vol cherrytomaatjes
toast
guacamole
1 scheutje tamari
1 el olijfolie
1 el (appel)azijn
1 el (ahorn)siroop of 1 tl honing
halve citroen
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Tofu in kleine blokjes snijden of nog fijner maken met je handen. Olie verwarmen in een koekenpan. Tofu op een middelhoog vuur in ongeveer 20 min krokant bakken. Vuur laag zetten, afblussen met tamari en ei toevoegen. Blijven roeren totdat al het ei gestold is. Olie, azijn en siroop door elkaar roeren. Dit gaat makkelijk met een hele kleine garde.
Guacamole en tofu over een stevige warme getoaste boterham verdelen.
Dressing erover gieten.
Tomaatjes en spinazie ernaast met wat citroen en dressing.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.