Met dit recept kun je eindeloos variëren. Vervang paksoi door andere kool, de eitjes kun je geklutst bakken en in reepjes snijden en wat gefruite uitjes en koriander zijn ook geweldig als topping.
Ingrediënten
1 paksoi
1 prei
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
150 g kastanjechampignons
300 g kipfilet of tofu
1 liter bouillon
1 stengel citroengras
2 lepels Thaise groene curry paste van bijvoorbeeld ONOFFSPCICES
blikje kokosmelk
225 gr rijstnoodles
scheutje geroosterde sesamolie
1 limoen
1 chilipeper
Thaise basilicum
sesamzaadjes als topping
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Snij de prei in reepjes, champignons in kleine plakjes en de knoflook en gember fijn.
Verhit een pan met wat olie, voeg groente toe.
Doe hetzelfde met de biologische kip of tofu.
Voeg nu ook de groene currypaste, citroengras-stengel en de kokosmelk toe.
Laat paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
Voeg de noodles toe, kook mee tot ze gaar zijn.
Grill ondertussen de in grove stukken gesneden paksoi met wat knoflook in een grillpan en voeg pas op het eind toe.
Serveer de soep met scheutje sesamolie, limoensap, sesamzaadjes en eventueel wat verse Thaise basilicum en spicy chilipeper. Enjoy!
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.