Heerlijk taartje met snijbiet. pompoenpit en feta. Beetje sla erbij en lekker eten.
400 g snijbiet
100 g feta
25 g pompoenpitten
1 tl korianderzaad
scheutje (olijf)olie
voor het deeg:
125 g bloem
60 g boter en een klontje boter om in te vetten
1/2 tl zeezout
4 el kwark
-
-
-
-
Bloem, boter, kwark en zout tot een stevig deeg kneden en een half uur afgedekt in de koelkast laten staan. Snijbiet wassen, blad in reepjes en stengels in stukjes snijden. Olie verwarmen. Snijbiet met een klein scheutje water toevoegen, met deksel in ongeveer 5 min gaar stoven en laten uitlekken in een vergiet. Koriander vijzelen of malen in een pepermolen. Door de snijbiet roeren. Oven voorverwarmen op 200°C. Deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 3 mm op een met bloem bestoven vlak. Ovenschaal(tje) invetten met boter en met het deeg bekleden. Snijbiet er in scheppen. Pompoenpitten een paar minuten roosteren op een middelhoog vuur in een droge koekenpan totdat ze lekker ruiken en knappen. Pompoenpitten over de snijbiet strooien. Feta in blokjes snijden en over de taart verdelen. Taart in ongeveer een half uur bakken.