Lente op je bordje met roze garnalen en goudgele mango.
1 bosje raapstelen
1 mango
100 g garnalen
1 teentje knoflook
sap en rasp van 1/2 citroen
vers gemalen peper
olie om in te bakken
-
-
-
-
Raapstelen wassen, worteltjes weg snijden en over de borden verdelen. Citroen raspen met een fijne rasp en persen. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter. Mango in de lengte langs de pit halveren. Pit verwijderen. Het vruchtvlees van beide helften over de lengte en dwars insnijden zodat er blokjes ontstaan. De blokjes van de schil af snijden en pureren met citroensap. Peper en citroenrasp toevoegen.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Olie verwarmen. Knoflook toevoegen. Even roerbakken op een laag vuur. Garnalen toevoegen en 2 à 3 min roerbakken. Garnalen en knoflook over de raapstelen verdelen. Dressing over de garnalen schenken.