Zoetpittige chutney van rabarber en mango. Lekker op (een broodje) kaas of bij een vegetarische burger bijvoorbeeld.
Ingrediënten
1 mango
300 g rabarber
2 grote uien
1 teen knoflook
100 g rozijnen
1 el mosterdzaad
3 kruidnagels
200 g ongeraffineerde suiker
1 tl chilipoeder
150 ml (appel)azijn
Benodigdheden
3 of 4 glazen potjes met schroefdeksel
Porties
3 à 4 potjes
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 30 minuten
Bereiding
Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd de uiteinden van de rabarber eraf, was goed en snijd daarna in kleine stukjes. Schil de ui, pel de knoflook en snijd beide in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en een deksel en kook voor 30 minuten op een laag vuur, eventueel op een vlamverdeler. Blijf ondertussen goed roeren. Kook daarna nog eens 30 minuten zonder deksel totdat de chutney tot een dikke moes is ingekookt. Blijf ook dan goed koken.
Verwijder de kruidnagels en vul de schone potjes met de hete chutney. Draai goed dicht en laat de potjes op zijn kop afkoelen. De chutney is weken tot maanden houdbaar.
Porties
3 à 4 potjes
Bereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.