Frisse vlierbloesemcake met schijfjes perzik
Voor 1 cake:
200 g bloem
4 eieren
75 g zachte boter
75 g ongeraffineerde suiker
1 dl haverdrank of (soja)melk
mespunt zout
4 trossen vlierbloesem (Sambucus Nigra)
4 perziken
-
-
-
-
Boter met suiker mengen. Eieren toevoegen en roeren met een garde. Zout toevoegen. Afwisselend een beetje bloem en haverdrank toevoegen. Roeren tot een glad beslag. Pluk verse, net uitgekomen vlierbloesems. Bloemetjes van hun steeltjes knippen. De dunne steeltjes net onder het bloemetje kunnen blijven zitten. Bloesem door het beslag roeren. Oven voorverwarmen op 170 C. Bakblik met boter invetten, met bloem bestrooien en vullen met het beslag. Cake in 50 min gaar bakken op de onderste richel. Deze cake rijst niet. Ze blijft heel compact. Snijd de cake in plakjes en versier haar met schijfjes perzik.