Proef de lente in dit soepje met raapstelen en bosui. Roer er tot slot een eitje door en je hebt een kommetje instant voorjaarsgevoel.
Ingrediënten
1 bos raapstelen
1 bos bosui
1/2 liter bouillon
1 ei
1 scheutje olijfolie
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Was de raapsteeltjes en snij de worteltjes weg. Snij ze daarna klein.
Was de bosui en snij ze in dunne ringetjes. Houd een beetje apart voor de garnering.
Snipper de ui en fruit in wat olie zacht en glazig.
Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Daarna de raapstelen en ei toevoegen en een paar minuten laten doorkoken totdat het ei gestold is, daarbij moet je keihard roeren zodat het ei in kleine sliertjes stolt.
Garneer tot slot het soepje met de bosuiringetjes en wat versgemalen peper.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.