De vroege herfst vraagt om gerechten met maïs. Deze soep heeft de kleur van de gouden herfstzon.
Je kunt er ook nog wat stukjes rode paprika in strooien.
Ingrediënten
2 maïskolven
1 ui
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemalen komijnzaad
3 takjes verse peterselie
zeezout naar smaak
5 dl water
1 el crème fraîche of haver-of sojacuisine
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
35 minuten
Blad van de maïskolven halen. Water aan de kook brengen, maïskolven met draden toevoegen en 20 minuten laten koken. Kolven uit het kookvocht scheppen en laten afkoelen. Draden verwijderen. Met een puntig mesje 1 rij korrels (overlangs) van de kolf peuteren. De andere korrels met uw duim van de kolf drukken. Uien schillen. Onder- en bovenkantje wegsnijden. Ui op een weggesneden kant neer zetten en halveren. Beide helften plat op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui mee in nog eens 4 partjes snijden. Uirokken van elkaar duwen en fruiten in olie op een laag vuur totdat de ui glazig is. Peterselie fijn hakken. De dunne takjes zijn ook lekker. Maïskorrels, ui, kruiden en crème fraîche toevoegen aan het kookvocht.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.