Vrolijke salade met toefjes romige geitenkaas en een friszoete dressing.
1/2 krop sla
1/2 komkommer
1 groene paprika
1/2 rolletje geitenroomkaas
3 el olie
1/2 citroen
3 tl duindoornjam (of een andere jam)
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Sla op een platte schaal verdelen. Komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes snijden en over de sla verdelen. Paprika in ringen snijden en over de salade verdelen. Knip een klein gaatje in het rolletje geitenkaas en druk voorzichtig de kaas eruit. Zo kun je leuke toefjes maken op de salade. Citroen persen. Olie, citroensap en jam goed mengen en over de salade schenken.
Tip: duindoornbessen groeien langs onze kust in de duinen. Ze zijn rijp in augustus en september. De bessen zijn erg zuur en erg gezond. Van zelf geplukte bessen kun je eenvoudig een lekkere siroop maken door de bessen door een zeef te drukken en het sap te mengen met evenveel honing. Deze siroop blijft enkele weken goed in de koelkast en is zeer geschikt als dressing over salades of toetjes. Duindoornbessen zijn zeer rijk aan vitamine C en bevatten ook vitamine A, E en B. Door de bessen niet te verhitten blijven de vitaminen goed bewaard. Het plukken is een heel karwij omdat de bessen teer zijn en beschermd worden door scherpe stekels. Een waar avontuur.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.