Gezonde koekjes met wortel, appel en gember.
350 g wortelen
1 kleine bloemige aardappel
1 appel
1/2 el geraspte, verse gemberwortel
1 à 2 el vers geknipt bieslook
1 el bloem
1 ei
zeezout naar smaak
vers gemalen peper
boter
olijfolie
-
-
-
-
Worteltjes wassen of schrappen en raspen. Appel en aardappel schillen, raspen en mengen met de wortelen. Bieslook en gember toevoegen en alles door elkaar scheppen. Bloem, zout en peper toevoegen en het mengsel omscheppen. Ei klutsen en erdoor roeren. In een grote koekenpan 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter verhitten, op vrij hoog vuur. Voor elk pannenkoekje, 1 el wortelbeslag in het schuimende mengsel laten glijden. Max 5 pannenkoekjes tegelijk bakken. Ze platdrukken met een spatel tot ze een doorsnee van 5 cm hebben. 3 min per kant bakken. Eventueel nog wat boter en olie aan de pan toevoegen. Op keukenpapier de pannenkoekjes laten uitlekken.