Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Wortelkoekjes met appel en gember

Hartige koekjes met wortel, appel (of peer) en gember.

  1. Wortelkoekjes met appel en gember

Ingrediënten

  • 350 g wortelen
  • 1 kleine bloemige aardappel
  • 1 appel of 1 peer
  • 1/2 el geraspte, verse gemberwortel
  • 1 à 2 el vers geknipt bieslook
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • zeezout naar smaak
  • vers gemalen peper
  • boter
  • olijfolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Was de wortels of schrap ze. Rasp ze op een niet al te fijne rasp. 
  2. Schil de appel (of peer) en schil en rasp ook de aardappel. Schep appel/peer- en aardappelrasp door elkaar met de bieslook en de gember.
  3. Voeg bloem, zout en peper toe en schep het mengsel nog een keer om.  
  4. Kluts het ei en roer erdoor. 
  5. Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter in een koekenpan, op vrij hoog vuur.
  6. Laat 1 el wortelbeslag per koekje in het schuimende mengsel glijden. Max 5 pannenkoekjes tegelijk bakken.
  7. Druk ze een beetje plat met de bakspaan. Bak ze 3 min per kant. 
  8. Voeg eventueel nog wat boter en olie aan de pan toe. 
  9. Laat de pannenkoekjes uitlekken op keukenpapier. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen