Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccolisoep met gebakken roosjes

In deze soep gebruik je de hele stronk broccoli, dat is altijd fijn.

De romige soep wordt versierd met de gebakken roosjes.

Lekker bij de lunch of als voorafje.

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 1/2 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje slagroom
  • zeezout naar smaak
  • 1/2 tl (witte) peper
  • een paar takjes verse tijm of een tl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • tamari of ketjap

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Schil de stronk van de broccoli met een dunschiller. Snij de stronk tot aan de bloemhoofdjes in vieren en daarna in kleine stukjes totdat de broccoli in roosjes uit elkaar valt. Bewaar stronk en roosjes apart van elkaar. 
  2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit even glazig in de boter. 
  3. Voeg de broccolistronk, zout en peper en water toe. Kook in ongeveer 15 min goed gaar. 
  4. Pureer de soep met een roerzeef of staafmixer. 
  5. Schenk de room eerst even in een soepkom en giet er een soeplepel soep bij om schiften te voorkomen. Even roeren en dan aan de soep toevoegen.
  6. Ris de blaadjes van de tijm boven de soep van hun steeltjes. Dat kan goed door je vingers of nagels van boven naar beneden langs de tijm te halen. Of voeg de gedroogde tijm toe.
  7. Verwarm de olie en bak de broccoliroosjes kort op een middelhoog vuur. In 2 tot 5 min zijn de roosjes glazig groen en knapperig. Zet het vuur uit en blus de roosjes af met tamari. 
  8. Schep de soep in kommen of borden en verdeel de roosjes erover.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen