In deze soep gebruik je de hele stronk broccoli, dat is altijd fijn.
De romige soep wordt versierd met de gebakken roosjes.
Lekker bij de lunch of als voorafje.
Ingrediënten
200 g broccoli
1/2 liter water
1 teentje knoflook
1 ui
1 klontje boter
1 scheutje slagroom
zeezout naar smaak
1/2 tl (witte) peper
een paar takjes verse tijm of een tl gedroogde tijm
olijfolie
tamari of ketjap
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Schil de stronk van de broccoli met een dunschiller. Snij de stronk tot aan de bloemhoofdjes in vieren en daarna in kleine stukjes totdat de broccoli in roosjes uit elkaar valt. Bewaar stronk en roosjes apart van elkaar.
Hak de ui en knoflook fijn en fruit even glazig in de boter.
Voeg de broccolistronk, zout en peper en water toe. Kook in ongeveer 15 min goed gaar.
Pureer de soep met een roerzeef of staafmixer.
Schenk de room eerst even in een soepkom en giet er een soeplepel soep bij om schiften te voorkomen. Even roeren en dan aan de soep toevoegen.
Ris de blaadjes van de tijm boven de soep van hun steeltjes. Dat kan goed door je vingers of nagels van boven naar beneden langs de tijm te halen. Of voeg de gedroogde tijm toe.
Verwarm de olie en bak de broccoliroosjes kort op een middelhoog vuur. In 2 tot 5 min zijn de roosjes glazig groen en knapperig. Zet het vuur uit en blus de roosjes af met tamari.
Schep de soep in kommen of borden en verdeel de roosjes erover.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.