Een gouden combinatie; Zoete sappige peer met pittig zoute blauwschimmelkaas. Knapperige selderijstukjes en walnoten maken dit een perfect gerechtje. Mooi als voorafje. Ook in een salade een ropper
Ingrediënten
2 handperen
50 g blauwschimmelkaas
1/2 stengel groenselderij
1/2 el gehakte walnoten
1/2 el honing
een paar takjes verse tijm of een tl gedroogde tijm
Verder nodig
ovenschaal
grill(functie)
bolletjessteker of scherp mesje
Porties
4 porties
Bereidingstijd
10 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten
Bereiding
Snij de groenselderij in hele fijne boogjes.
Hak de noten fijn en verkruimel de kaas.
Pluk de tijmblaadjes van de takjes.
Meng groenselderij, kaas, noten en tijm met wat honing.
Zet de ovengrill aan.
Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een bolletjessteker of een scherp mesje.
Leg de peren in een ovenschaaltje en vul ze met het kaasmengsel.
Grill de peren ongeveer 5 minuten. Lekker met wat witlof of sla als voorgerecht.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.