Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Peren met blauwschimmelkaas

Een gouden combinatie; Zoete sappige peer met pittig zoute blauwschimmelkaas. Knapperige selderijstukjes en walnoten maken dit een perfect gerechtje. Mooi als voorafje. Ook in een salade een ropper

  1. Peren met blauwschimmelkaas

Ingrediënten

  • 2 handperen
  • 50 g blauwschimmelkaas
  • 1/2 stengel groenselderij
  • 1/2 el gehakte walnoten
  • 1/2 el honing
  • een paar takjes verse tijm of een tl gedroogde tijm

Verder nodig

  • ovenschaal
  • grill(functie)
  • bolletjessteker of scherp mesje

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Bereiding

  1. Snij de groenselderij in hele fijne boogjes.
  2. Hak de noten fijn en verkruimel de kaas.
  3. Pluk de tijmblaadjes van de takjes. 
  4. Meng groenselderij, kaas, noten en tijm met wat honing. 
  5. Zet de ovengrill aan. 
  6. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis met een bolletjessteker of een scherp mesje.
  7. Leg de peren in een ovenschaaltje en vul ze met het kaasmengsel. 
  8. Grill de peren ongeveer 5 minuten. Lekker met wat witlof of sla als voorgerecht.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen