Gevulde biologische zoete aardappel met kruiden en brie.
4 zoete aardappels
50 g brie
6 zongedroogde tomaatjes
1/4 bosje koriander
1/2 el paprikapoeder
1 tl karwijzaad
zout en peper
-
-
-
-
Verwarm de oven op 180ºC. Halveer de aardappels en schraap met een lepel het binnenste eruit. Laat aan de zijkanten een rand van ongeveer 1 cm over. Snijd eventueel nog grote stukken van het binnenste van de aardappel klein en doe dit in een grote kom. Snijd de brie en zongedroogde tomaten in reepjes en meng deze samen door de zoete aardappels. Meng ook het paprikapoeder, het karwijzaad en de koriander erdoor en breng op smaak met peperen zout. Vul de zoete aardappels met het mengsel en zet het ongeveer 10 minuten tot 15 minuten in de oven. Ze moeten nog een beetje stevig aanvoelen. Serveer ze met notenrijst, ook lekker als onderdeel van tapas.
Tip: andere soorten kaas en kruiden zijn ook erg lekker in dit recept. Varieer zoals jij wil!