Een authentiek couscous recept uit de Marokkaanse keuken. Lekker met een tomatensalade.
200 g kipblokjes
1/2 tl zwarte peper, gemalen
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl koriander
evt. kurkuma of saffraan
6 deciliter water
1/2 tomaat
1/2 grote ui
100 ml zonnebloemolie
1/2 zoete aardappel
1 1/2 wortels
grote stukken pompoen (350g)
evt. 1/2 spitskool
200 g kikkererwten uit pot of blik
-
-
-
-
Zo maak je couscous op de echte Marokkaanse manier: Couscous in een kom doen, en met water besprenkelen. Met het water mengen totdat het zacht aan voelt. Zet op een laag vuurtje. Na 20 minuten stoven de couscous uit de pan halen. Vervolgens weer besprenkelen met water en een beetje boter toevoegen, mengen totdat het zacht is. Couscous weer terug in de pan en laten stoven totdat het gaar is dit duurt ongeveer 10 minuten.
Snijd ondertussen de tomaat, ui en koriander in stukjes.
Doe alle zonnebloemolie in een grote pan en voeg de ui en kruiden toe. Roer de koriander erdoor en bak het vlees een minuutje mee. Giet het water erbij, en roer de tomatenstukjes er doorheen.
Snijd de spitskool in vier grote stukken, de zoete aardappel en wortels in grove stukken en voeg alles toe. Na ongeveer 15 minuten kunnen de pompoenstukken erbij.
De laatste 5 minuten de kikkererwten toevoegen.
Als de stoofschotel gaar is de couscous op een bord scheppen en mengen met een beetje saus. Schep de stoofschotel op de couscous.