175 ml water
1/2 blokje groentebouillon
300 g pompoen, geschild, zonder zaden en in blokjes van 1 cm
olijfolie
1 ui, gesnipperd
lamsmerguezworstjes, in stukjes gesneden
1/2 el kaneel
1/4 tl gemalen koriander
snufje gemalen komijn
100 g prei, overlangs gehalveerd en in schijfjes gesneden
125 g kastanjechampignons, in partjes gesneden 1/2 rode paprika, zonder zaden en fijngesneden klein potje tomatenpuree
75 ml rode wijn (Montanar)
50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
1/2 blik zwarte bonen (200 g, uitgelekt)
snufje verkruimelde gedroogde chillipeper, naar wens
peper en zout
fijngehakte peterselie of verse koriander
-
-
-
-
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook tot het blokje opgelost is. Zet opzij. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes van 2 cm Leg ze op een bakplaat en hussel om met olijfolie. Rooster de pompoen in een hete oven zo'n 40 minuten. Schep af en toe om en haal op tijd uit de oven: de blokjes moeten niet te zacht en te bruin worden. Fruit de ui in wat olie tot glazig. Doe de worststukjes erbij. Bak ze even bruin. Strooi de specerijen erop, schep de prei en de champignons erbij, de paprika en roer door elkaar. Even alles zachtjes al omscheppend bakken. Giet de bouillon en de rode wijn erop. Tomatenpuree erbij. Laat een minuut of 15 stoven. Doe dan de pompoen, de abrikozen en de bonen erbij en de chilipeper. Nog even stoven totdat alle smaken goed door elkaar getrokken zijn. Proef of er nog zout of peper bij moet. Bestrooi voor het serveren met de peterselie of de koriander.