125 g meel (ik gebruik half speltbloem half speltmeel, maar kan ook met een ander meel)
70 ml water, niet te koud
1/2 el olijfolie
flinke snuf zout
50 g verse geitenkaas
50 g crème fraîche
1/2 appel
1/2 rode ui
1 1/2 el olijfolie
1 el honing
1/2 tl rozemarijn
peper
1/4 citroen
-
-
-
-
Zeef het meel boven een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Kneed er een soepel deeg van dat niet meer aan je handen plakt, voeg anders nog wat bloem toe. Vorm een bal van het deeg en laat 10 minuutjes rusten. Verdeel het deeg in 2 porties, verpak het in vershoudfolie en laat het nog een uurtje liggen.
Verhit de oven op 220°C. Laat een bakplaat mee verhitten. Meng 3 el olijfolie met de honing en de heel fijngehakte rozemarijn. Roer de geitenkaas los met de crème fraîche. Wat peper erover malen en een kneepje citroen. De ui in dunne ringen snijden. De appel in dunne schijven (zonder klokhuis natuurlijk).
Leg bakpapier op het aanrecht en rol de deegballetjes erop uit tot rechthoeken. Besmeer met het geitenkaas mengsel. Leg de appel erop, de ui ringen en giet er straaltjes van het oliemengsel over. Leg de kuchen met bakpapier en al op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Bak een minuut of 10.