50 ml olijfolie
klein handvol verse (of 1 tl gedroogde) tijm en oregano
1 ansjovisfilets
1 tot 1 1/2 oude boterhammen
1 1/2 bollen knoflook
1/2 liter kippenbouillon
1 ei
1 el roomboter
1 gele ui
peper en zout
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng in een keukenmachine de olijfolie met de kruiden en ansjovisfilets. Snijd de boterhammen in vierkante blokjes. Hussel ze door het olijfoliemengsel en zet ze een kwartier in de oven. Zet de oven de laatste minuut op de grill. Snipper de uien, pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Smelt de boter op laag vuur en fruit de ui en knoflook 10 minuten. Giet de warme bouillon erover en laat de soep op laag vuur borrelen tot de knoflooktenen zacht zijn. Giet de los geklopte eieren erbij terwijl je blijft roeren tot de soep gebonden is. Serveer in diepe borden en breng het op smaak met peper en zout. Garneer met de croutons.