Lekker smeuiige cake waarin we heerlijke citroenmarmelade of -fruitbeleg gebruiken, friszoete biologische appeltjes en nootachtig meel maken deze cake lekker bij de thee en ook in de broodtrommel als verrassing wordt het een succes!
100 g amandelmeel
100 g (spelt)bloem
1/4 tl zout
1 tl bakpoeder
60 ml kokosolie
60 ml agave siroop
1 el citroenbroodbeleg of -marmelade
1 tl kaneel
1 1/2 eieren
1 1/2 appels
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelmeel met de spelt bloem, zout en bakpoeder. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop bij het meelmengsel. Roer het geheel goed door. Voeg dan ook het citroenbroodbeleg en de kaneel toe. Klop de eieren los en meng deze samen met het meel tot een mooi beslag. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hierin het cakebeslag. Schil de appels, snijd ze in vieren en duw ze in het beslag. Bak de taart 40 - 50 minuten in de voorverwarmde oven.