Een plaatje om te zien en supersmakelijk, frisse bitterzoetheid. Probeer zoveel mogelijk rode tinten te verzamelen. Maak af met huisgemaakte ricotta. Chique toch ?
Ingrediënten
Voor de ricotta:
5 dl (geiten)melk
5 dl (geiten)karnemelk
1/2 citroen
snuf zout
Voor de salade:
Een slakom vol met zoveel mogelijk roodgekleurde (sla)blaadjes
1 bloedsinaasappels, dik schillen en in schijfjes snijden
1/2 roze grapefruit, dik schillen en de partjes los snijden van vliesjes
1/2 hand granaatappelpitjes
15 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
1/2 sjalotje, in ringen
1 el rode wijnazijn
paar radijsjes, in dunne plakjes
pluk sango kiemen
Voor de dressing:
sap van 1/2 citroen
1/1 of 1 tl sinaasappelbloesemhoning of ander zoetmiddel
± 3 el olijfolie
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Verwarm de melk en karnemelk tot bijna kokend, giet het citroensap erbij. Warm al roeren nog een minuutje zachtjes door tot het korrelig wordt.
Bekleed een zeef met kaasdoek of een schone theedoek en giet de melk erin. Eventueel kun je de wei (is het vocht dat overblijft) opvangen. Bind de doek met de wrongel erin bij elkaar met een touwtje en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Hang het buideltje op (aan de kraan bijv ) om verder uit te lekken. Laat dit hangen tot het goed afgekoeld en stevig is. Nu heb je ricotta gemaakt.
Leg de sjalotjes in rode wijnazijn met een snufje zout en laat 10 minuten staan.
Maak de dressing, proef of er nog iets bij moet om een lekkere zoet zuur balans te hebben. Schenk over de slablaadjes.
Verkruimel de ricotta erover samen met de rest van de ingrediënten en eventueel nog wat (vier seizoenen) peper en een snufje (kruiden) zout.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.