Goed gevulde wortelsoep met pastinaak, kikkererwten en kruiden. Lekker als voorgerecht maar zeker ook als maaltijdsoep met een stuk brood erbij.
Ingrediënten voor de soep
1/2 el olijfolie
250 g wortelen, in schijfjes
1/2 pastinaak, in stukjes
1/2 grote ui, in stukjes
1 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl chilipoeder of rode pepervlokken
1/2 el oregano
Ongeveer halve liter bouillon
Ingrediënten voor garnering:
1 el olijfolie
1/2 blik kikkererwten
1/2 tl paprikapoeder
mespuntje cayenpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl zeezout
1/2 el honing of ahornsiroop of oerzoet
Griekse of gewone (dikke yoghurt)
Verse koriander of peterselie
Benodigdheden
staafmixer
Porties
6 porties
Bereidingstijd
55 minuten
Voorbereidingstijd
25 minuten
Totale tijd
1 uur en 20 minuten
Bereiding
Bak de wortelen, pastinaak, ui en knoflook even aan in de olijfolie. Als het goudbruin is, voeg je komijn, koriander, gember en de rode peper toe. Bak even mee en blus af met de bouillon, laat alles gaar worden en maal het met een staafmixer tot een romige soep.
Droog de kikkererwten goed af met een keukenpapier of een theedoek.
Maak een papje van de rest van de ingrediënten t/m het zout en wentel de kikkererwten erdoor. Bak ze zachtjes in een koekenpan tot knapperige balletjes. Je kunt nu nog een beetje honing (ahornsiroop of oerzoet) toevoegen en dat laten karamelliseren, dus niet laten verbranden, maar even laten indikken tot een dikke stroop. Laat ze op een keukenpapier uitlekken.
Serveer de dik romige soep met een schep Griekse yoghurt en de kikkererwten en maak helemaal af met koriander of peterselie.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.