125 g rundergehakt of tofugehakt (1/2 pakje)
1 ui, in stukjes gesneden
1 1/2 tenen knoflook, fijngesneden
1 wortels, in kleine stukjes
1/2 pastinaak, in kleine stukjes gesneden
100 g kool, spits of groene kool
1 tl komijn
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 blikje boterbonen
1/2 blikje zwarte bonen
1/2 blikje rode nierbonen
1/2 potje maiskorrels
1/2 blik gehakte tomaten
50 g tomatenpuree
1/2 bekertje crème fraîche (65 ml )
1/2 citroen (de schillen geraspt en uitgeperst)
eventueel 1/2 avocado in partje
een stukje Parmezaanse kaas
-
-
-
-
Doe de crème fraiche in een kommetje en meng het met wat citroensap (1 el) en fijn geraspt schil (1 tl ) Stort alle bonen en de mais in een vergiet en spoel ze goed af onder de kraan. Laat uitlekken.
Bak het rundergehakt rul in zijn eigen vet of het tofugehakt in wat olie. Voeg ui, de knoflook, de wortel/pastinaak toe en bak dit een paar minuten, op een matig vuur, tot de wortels iets zachter zijn geworden. Strooi de kruiden erover en bak die nog even mee. Doe de bonen, tomaten en de tomatenpuree erbij en laat alles goed warm worden. Serveer met een dot citroen crème fraiche en wat geraspte parmezaan (en eventueel blokjes avocado).