2 forelfilets
100 ml room
ca 3/4 liter groenten of visbouillon
1 el dille, fijn gehakt
1/4 citroen
1/2 mangold
1/2 sjalotje, fijngesneden
50 ml witte wijn
100 ml visbouillon
zout, peper en nootmuskaat
-
-
-
-
De mangold bladeren wassen en in goed gezouten kokend water in 10 sec blancheren. Daarna in ijswater laten schrikken en op een keukendoek laten uitlekken. Stroop van de forelfilets de huid en verwijder de resterende graten. De helft van de forelfilets samen met de helft van de room in een mixer doen en een farce maken. Deze met zout, peper, nootmuskaat en citroensap kruiden. Daarbij voegt u verse punten van de dille. De resterende filets met zout en peper insmeren, met een beetje farce bestrijken en het geheel oprollen. Uit de mangoldbladeren haalt u nu de dikkere nerven, waarna de bladeren met de farce bestreken worden. De opgerolde forelfilets in de bladeren wikkelen. In een pan of kom (met een passende zeef) een laagje visbouillon gieten van ca 2 cm De rolletjes in de zeef plaatsen en het geheel met een deksel erop in ca 5- 6 min laten garen. In de tussentijd laat u het halve sjalotje tezamen met de visbouillon, witte wijn en de resterende room in een pan tot ca 2/3 inkoken. De saus kunt u met zout en peper naar smaak kruiden. De rolletjes worden op een bord met saus overgoten geserveerd. Rijst of in boter gebakken aardappeltjes passen hier zeer goed bij.