Salade met harder of makreel en sperziebonen met frisse venkel en augurk.
150 g gerookte harder of gerookte makreel
6 middelgrote vastkokende aardappelen
250 g sperziebonen
een paar takjes bonenkruid of gedroogd bonenkruid
1 kleine knolvenkel
1/2 bosje peterselie of 1 tl gedroogde peterselie
1 augurk
olijfolie
volle yoghurt
zeezout
vers gemalen peper
-
-
-
-
Aardappelen wassen en koken in de schil totdat ze gaar zijn. Blaadjes van het bonenkruid plukken. Sperziebonen wassen, afhalen en samen met het bonenkruid in ongeveer 10 minuten gaar koken. Kontje en droge stengel delen van de venkel wegsnijden. Venkel in de breedte in dunne plakjes snijden en dan fijn snijden. Augurken klein snijden. Peterselie fijn snijden. Sperziebonen en aardappelen laten afkoelen, klein snijden en mengen met de overige ingrediënten. Maak de salade smeuïg met yoghurt en olijfolie in de gewenste verhouding. Harder in stukken snijden en naast de salade serveren. Makreel kan door de salade worden gemengd.