Simpel herfstgerecht waarin de butternut of flespompoen een hoofdrol speelt. Gevuld met gehakt is dit, samen met een salade een heerlijke maaltijd voor de donkere dagen.
1 kleine butternut
200 g prei
200 g gehakt
zeezout naar smaak
vers gemalen peper
een scheutje olijfolie
2
10 min
10 min
20 min
Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 min. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn weg snijden. De rest klein snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Prei en gehakt in plukjes toevoegen en even roerbakken. Een klein scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 min gaar stoven. Zout en peper toevoegen, roeren en het prei-gehaktmengsel in de halve butternuts scheppen.