150 g quinoa
125 g groene asperges
1 tenen knoflook
1 1/2 takjes tijm
125 g cherry tomaatjes
verse peterselie
verse munt
1/2 citroen
1/2 el honing
25 ml olijfolie
35 g amandelen
50 g zachte geitenkaas
35 g rucola
peper en zout
-
-
-
-
Kook de quinoa 10-15 minuten. Giet de quinoa af en laat afkoelen tot deze lauwwarm is. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en verhit een scheut olie in een grillpan. Grill de asperges, samen met een uitgeperste teen knoflook, de tijm en wat zout 10 minuten tot ze bruin beginnen te worden en iets zachter maar nog wel knapperig zijn. Halveer ondertussen de cherry tomaatjes en hak de verse kruiden fijn. Maak een dressing van het citroensap, de honing, olijfolie en een uitgeperste teen knoflook. Rooster de amandelen en hussel alle ingrediënten, behalve de asperges, door elkaar. Leg de asperges bovenop de salade en serveer met brood.