Op gure dagen is het lekker om verwarmende gerechten te eten. Dit is een heerlijk toetje, tussendoortje of ontbijt. Maak gelijk een flinke pan stoofperen, je kunt ze ook heel goed invriezen!
Ingrediënten
1 kg stoofperen
flinke scheut vlierbessensap
ongeraffineerde suiker naar smaak (oerzoet)
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
100 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
200 à 250 ml haver of rijstdrank of melk
scheut (ahorn)siroop of diksap
1 ei
snufje zout
olijfolie of boter
2 el boekweitzaden (kasha)
1 tl honing
125 ml slagroom
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Totale tijd
1,5 uur
Bereiding
Schil de stoofperen en kook ze samen met suiker, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en water totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur.
Klop de slagroom.
Meng boekweitmeel, bloem, siroop, ei, snuf zout en haverdrank tot een vloeibaar beslag.
Verwarm een poffertjesplaat tot goed heet en kwast wat olie in de holtes. Spuit of schenk het deeg in de holletjes in de pan en bak ze totdat het deeg aan de bovenkant droog is. Keer ze met een vork om.
Rooster de boekweitzaden roosteren in een droge pan totdat ze bruin kleuren en lekker ruiken. Zet het vuur uit en roer wat honing door de zaadjes.
Serveer de poffertjes en peren warm met slagroom en de geroosterde honingzaden.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur en 10 minuten
Totale tijd
1,5 uur
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.