Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Stoofperen met boekweitpoffertjes

Op gure dagen is het lekker om verwarmende gerechten te eten. Dit is een heerlijk toetje, tussendoortje of ontbijt. Maak gelijk een flinke pan stoofperen, je kunt ze ook heel goed invriezen! 

  1. Stoofperen met boekweitpoffertjes

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • flinke scheut vlierbessensap
  • ongeraffineerde suiker naar smaak (oerzoet)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 200 à 250 ml haver of rijstdrank of melk
  • scheut (ahorn)siroop of diksap
  • 1 ei
  • snufje zout
  • olijfolie of boter
  • 2 el boekweitzaden (kasha)
  • 1 tl honing
  • 125 ml slagroom


Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur en 10 minuten

Totale tijd

1,5 uur

Bereiding

  1. Schil de stoofperen en kook ze samen met suiker, vlierbessensap, kaneelstokje, kruidnagels en water totdat de peren rood gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een uur. 
  2. Klop de slagroom.  
  3. Meng boekweitmeel, bloem, siroop, ei, snuf zout en haverdrank tot een vloeibaar beslag. 
  4. Verwarm een poffertjesplaat tot goed heet en kwast wat olie in de holtes. Spuit of schenk het deeg in de holletjes in de pan en bak ze totdat het deeg aan de bovenkant droog is. Keer ze met een vork om.
  5. Rooster de boekweitzaden roosteren in een droge pan totdat ze bruin kleuren en lekker ruiken. Zet het vuur uit en roer wat honing door de zaadjes. 
  6. Serveer de poffertjes en peren warm met slagroom en de geroosterde honingzaden.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

1 uur en 10 minuten

Totale tijd

1,5 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen