Kleurige salade met rode kool en ananas. Stukjes kip of tofu geven wat proteine.
1/4 rode kool
1/2 ananas
2 plukjes veldsla
stukje (1 à 2 cm) verse gember of 1/2 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad
zeezout
1 kipfilet
olijfolie
-
-
-
-
Kipfilet in kleine stukjes snijden, met zout bestrooien en in ongeveer 10 minuten krokant en gaar bakken. Rode kool in zeer dunne reepjes snijden of schaven met een kaasschaaf. Ananas in de lengte in vieren snijden. Parten schillen, van het harde hart ontdoen en in kleine stukjes snijden. Probeer het sap op te vangen. Gember raspen op een fijne rasp. Komijnzaad roosteren in een droge koekenpan totdat de zaden lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Veldsla op de borden of een schaal verspreiden. Overige ingrediënten mengen en op de veldsla scheppen.