300 g pastinaak
1 ei
1 dl kookvocht
100 g bloem en een beetje bloem
1/2 tl.zout
1 tl korianderzaad of 1/2 tl korianderpoeder (ketoembar)
olijfolie
125 g dadels
1 tl komijnzaad of 1/2 tl komijnpoeder
snufje cayennepeper
1 el (appel)azijn
1 1/2 dl water
-
-
-
-
Dadels ontpitten en fijn snijden. Komijnzaad malen in een vijzel. Dadels, komijn, cayennepeper, azijn en water zonder deksel zachtjes laten koken totdat bijna al het vocht verdampt is en de chutney de dikte van een marmelade heeft. Voeg eventueel meer azijn naar smaak toe.
Pastinaak schillen met een dunschiller en in plakken van 1/2 à 1 cm dik snijden. In ongeveer 10 min beetgaar koken en laten uitlekken en afkoelen. Ei klutsen en mengen met het kookvocht en het zout. Korianderzaden vijzelen en samen met de bloem door het eimengsel roeren. Beslag tenminste een half uur laten rusten. Het beslag moet dik-vloeibaar zijn. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe. Olie in een koekenpan heet laten worden. Pastinaak plakken door de bloem halen en daarna door het beslag. Op een middelmatig vuur weerszijden in een paar minuten lichtbruin bakken. Lekker met rijst of een andere graan.