Lekker kruidige appelbeignets, met karweizaad. Leuk om samen te bakken rond oudejaarsdag. Op het nieuwe jaar!
Ingrediënten
3 à 4 appels (Rode Boskoop)
250 g bloem
3,5 dl bier
mespuntje zout
1 tl karwijzaad
(ongeraffineerde) suiker (oerzoet*)
kaneel
frituurolie
Porties
ca 15 stuks
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Frituurolie verhitten.
Klokhuis van de appels verwijderen met een appelboor. Appels in plakken van 1 cm snijden.
Maak een beslag met een dikte van een pannenkoekbeslag van bier, bloem, karwijzaad, zout en een paar druppels olie.
Appels met kaneel en suiker bestrooien en even laten intrekken.
Haal de appels door het beslag en bak er mooie lichtbruine beignets van. Tijdens het bakken moet in het midden een opening ontstaan, zo niet moet er nog wat bier bij het beslag. Als het beslag niet op de appel blijft zitten, is het te dun, of is de appel te vochtig: nog wat meel door het beslag roeren of de appelschijven door het meel wentelen voor ze in het beslag te dompelen.
Laat de beignets even uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met poedersuiker.
Porties
ca 15 stuks
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.