Pastagerecht met venkel en champignons en vegan room.
200 g champignons
200 g knolvenkel
1 teen knoflook
1/2 bosje verse peterselie
3 gedroogde tomaatjes
vers gemalen peper
zeezout naar smaak
125 ml haver of sojacuisine
flink wat roomboter
olijfolie
-
-
-
-
Knoflook pellen. Tomaatjes fijn snijden. Peterselie fijn hakken. Pasta koken zoals op de verpakking staat beschreven. Venkel in ringen snijden en gaar stomen(dan kan bijvoorbeeld boven de spaghetti) of koken. Champignons schoon wrijven met een keukenpapiertje, in dunne plakjes snijden en op een middelhoog vuur bruin bakken in roomboter. Tomaatjes, haver cuisine, zout en peper aan de champignons toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. Even goed doorwarmen. Peterselie erdoor roeren. Spaghetti over de borden verdelen. Champignonsaus over de spaghetti scheppen. Venkel op de saus scheppen.