1/2 bosje groene asperges
150 g pasta
1/2 el olijfolie
1/2 rode en/of gele paprika
1/2 zakje gemalen pecorino
2 1/2 eieren
150 ml melk
-
-
-
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd het onderste houtige stukje van de asperges en de verdeel de paprika in stukken. Kook de asperges heel kort of grill de asperges een paar minuten in een grillpan. Kook de pasta in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en schep ze in de ovenschaal om met de paprika, iets minder dan de helft van de gemalen kaas en wat peper en zout en verdeel de pasta regelmatig. Leg de asperges op de pasta. Klop de eieren los met de melk en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep het eiermengsel over de asperges. Bak het gerecht in ca 25 min goudbruin en gaar.