Een quinoa salade waar je alle kanten mee op kunt. Wij maken deze met spinazie, tuinbonen, mango en noten.
100 g quinoa
1/8 rode kool
2 wortels
1/8 spitskool
1/2 bosje radijs
1/2 rode puntpaprika
250 g tuinbonen, dubbelgedopt (is het mooist en lekkerst)
1/2 mango
25 g cashewnoten
1 el geroosterd sesamzaad
Verse koriander en basilicum, van allebei een handje
Voor de dressing
1 el kokosolie, gesmolten
1/2 el (bruine) rijstazijn
1/2 el tamari
sap van 1/2 limoen
1/2 tl geraspte gemberwortel
1/2 tl honing
1/2 tl geroosterde sesamolie
Porties
2 porties
Bereidingstijd
5 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten
Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Giet af in een vergiet en spoel ze direct onder stromend water koud. Zet opzij. Kook de tuinbonen kort tot ze gaar zijn, laat afkoelen. Schaaf of snijd de kool in fijne reepjes en doe dat ook met de wortel en de paprika. Snijd de radijs in 4 kwarten en de mango in blokjes.
Meng alles luchtig door elkaar.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef of er meer zuur, zoet of zout bij moet. Schenk over de salade.
Strooi er tot slot de noten, zaadjes en de verse kruiden over, scheur daarvan de grote blaadjes iets kleiner, maar het hoeft allemaal niet zo fijngehakt te zijn. Potje sambal erbij en een koud biertje, klaar ben je.
Voor extra vulling:
Marineer een in stukjes gesneden blok tempeh even in wat chilisaus met tamari en limoensap en bak dat knapperig in hete olie. Of neem 1 gerookte kipfilet en snijd die in plakjes of bak gamba''s even in knoflook met rode peper. Varieer met wat je lekker vindt.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
5 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.