Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Spruitjes met gebakken ui en paprika

Spruiten koken en bedekken met een laagje gebakken groente en kaas; 

gewoon lekker met een gekookte pieper en een Oud-Hollandse gehaktbal bijvoorbeeld. Maar ook met falafel en knoflookmayo in een wrap. 

  1. Spruitjes met gebakken ui en paprika

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 1 groene paprika
  • 1 (rode) ui
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 g feta
  • olijfolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon, snij de kontjes eraf en verwijder de buitenste, lelijke blaadjes. De felgroene blaadjes zo veel mogelijk laten zitten. 
  2. Kook de spruitjes in een bodempje water in 5 à 10 min gaar. Snij de ui in ringen en fruit die glazig in de olie.
  3. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten, snij ze in smalle reepjes en voeg, samen met de tijm toe aan de uien. Roerbak 5 à 10 min op een middelhoog vuur. 
  4. Snij de feta in kleine blokjes en voeg toe aan de gebakken groenten. 
  5. Serveer de spruitjes met het gebakken groenten-kaasmengsel.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen