Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Raapstelen in béchamelsaus

Een basic recept voor raapstelen à la crème. Lekker over pasta of rijst! 

  1. Raapstelen in béchamelsaus

Ingrediënten

  • 1 bos raapstelen
  • 3 dl volle melk
  • 20 g bloem
  • 15 g boter
  • zeezout naar smaak


Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Snij de worteltjes van de raapstelen en was ze grondig. 
  2. Snij de raapstelen daarna fijn.
  3. Smelt de boter in een klein pannetje met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat al roerende 2 min garen op een zacht vuur. Laat afkoelen. 
  4. Verwarm ondertussen de melk, maar niet laten koken. Haal van het vuur en voeg toe aan het meel-botermengsel. Roer totdat de saus glad is. 
  5. Voeg de raapstelen toe en al warm al roerende even mee.
  6. Als de saus te dik wordt, kun je nog wat melk toevoegen. 
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8.  Lekker over pasta, rijst of in schil gekookte aardappelen en een wortelsalade.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen