Gevulde eieren op sla en sinaasappelhoningdressing
Gevulde eieren op sla en sinaasappelhoningdressing
1/2 krop sla
3 eieren
mayonaise
paprikapoeder
verse of gedroogde bieslook
1 sinaasappel
1 el honing
een scheut olijfolie
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bladeren van de sla los snijden, wassen en uit laten lekken.
Eieren koken totdat ze hard zijn.
Sinaasappelschil raspen op een fijne rasp. Rasp alleen het oranje schilletje. Het witte velletje eronder is erg bitter.
Eieren in de lengte halveren.
Eidooiers uit het eiwit wippen en tot een puree prakken met mayonaise.
Eierpuree op smaak brengen met paprikapoeder en eventueel zeezout.
Eiwitten vullen met de puree.
Bieslook fijn knippen.
Sinaasappel persen.
Sap, rasp, honing en olie mengen tot een dressing. Dit gaat goed met een kleine garde.
Sla op borden verdelen. Per persoon 3 gevulde eieren op de sla leggen.
Dressing over de sla schenken.
Bieslook over de eieren strooien.
Tip: Vervang een gedeelte van de olijfolie voor lijnzaadolie. Lijnzaadolie is erg gezond vanwege de meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze omega-3 vetzuren komen naast in lijnzaadolie ook in vette vis voor.
Lijnzaadolie nooit verhitten. Bewaar een flesje aangebroken lijnzaadolie in de koelkast, maximaal drie weken.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.