Verschillende biologische kazen, spinazie, artisjok en witte wijn. Een goddelijke combinatie om lekker groente en brood in te dopen. Lekker wijntje erbij en de open haard aan... Genieten!
Ingrediënten
150 ml witte wijn
75 ml bouillon
250 g spinazie (goed gewassen), fijngehakt of 1 pak diepvriesspinazie
100 g artisjokhartjes, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
150 g gruyère
150 g emmentaler
100 g blauwschimmel
100 g belegen kaas
2 el bloem
Benodigdheden
Fonduepan of ovenvaste schaal
Porties
4
Bereidingstijd
20 min
Voorbereidingstijd
10 min
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Rasp de kazen en doe ze in een mengkom.
Bestrooi met de bloem en meng goed door elkaar.
Verwarm in een pan met een dikke bodem, de wijn en de bouillon tot bijna kokend. Voeg de spinazie, de artisjok en de knoflook toe en meng fijn met een staafmixer.
Verwarm weer goed door, maar laat het niet koken, dan wordt het taai !
Voeg de kaas toe en roer flink tot alles goed gemengd is. Laat nog even sudderen, maar blijf roeren. Tot slot strooi je er wat cayennepeper over
Doe alles in een echte fonduepan (misschien nog te vinden in oma’s keuken?) of in een ovenvaste schaal en houd warm op een warmhoudplaatje of theelichtje.
Doop er stukjes appel, groente of brood in en schenk er gekoelde witte wijn (van Neleman of Dominio Punctum bijvoorbeeld) bij.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.