Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Citroenpasta met broccoli

Lekker pastaatje, hoor, dit. En niet te ingewikkeld; net wat je nodig hebt in deze drukke weken na de vakantie. 

  1. Citroenpasta met broccoli

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 250 g (boekweit) spaghetti
  • 1 à 2 citroenen
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 125 ml  crème fraîche
  • vers gemalen peper
  • zout naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Snij de broccoli in roosjes en schil de stronk en snij ook in kleine stukjes. Zo hoef je bijna niets weg te gooien.
  2. Rasp de citroenschil (alleen het geel) op een fijne rasp.
  3. Pers de citroenen uit.
  4. Stoof of stoom de broccoli beetgaar in 5 à 10 minuten.
  5. Rasp de kaas ook op de fijne rasp en meng met de crème fraîche, peper en citroenrasp door de pasta.
  6. Voeg naar smaak nog een beetje citroensap toe.
  7. Aan tafel kun je eventueel nog wat extra kaas erover raspen.
  8. Lekker met een tomatensalade.  

TIP: citroensap dat overblijft kun je gebruiken voor het toetje: voeg citroensap toe aan vanillevla.

Of drink er appelsap met citroen bij. 

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    15 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    25 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen