Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Vlierpannenkoeken met aardbeien

Echt lente, dit gerechtje.. Als de vlier bloeit en de aardbeien beginnen te rijpen bak je de lekkerste pannenkoekjes! 

  1. Vlierpannenkoeken met aardbeien

Ingredienten

  • 200 g aardbeien
  • 1/8 liter slagroom
  • oerzoet of suiker naar smaak
  • 100 g gebuild meel
  • 100 g volkoren meel
  • 2 eieren
  • 1/2 liter volle melk
  • 2 trossen vlierbloesem (Sambucus nigra)
  • een snufje zeezout
  • olijfolie

Porties

Voor 6 dikkere pannenkoeken

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Slagroom met oerzoet stijf kloppen.
  2. Aardbeien alleen wassen indien nodig en pas daarna de kroontjes verwijderen. 
  3. Meel en zout mengen.
  4. Eieren los kloppen en door het meel mengen. Beetje bij beetje de melk door het beslag roeren. 
  5. Bloemetjes boven het beslag van de tros los knippen en door het beslag roeren.
  6. Pan verwarmen op een middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken in olie en serveer ze met aardbeien en slagroom.

TIP:  Meng in juni, aan het begin van het aardbeienseizoen, de aardbeien met rabarbermoes en honing.

    Porties

    Voor 6 dikkere pannenkoeken

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    20 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen