Lekker vega bijgerecht met knapperige sperziebonen, tempeh en frisse tomatensaus.
Ingredienten
400 g sperziebonen
1/2 pakje tempeh
4 flinke trostomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
verse basilicum en/of verse oregano
2 tl agavesiroop
2 dl water
een scheutje tamari
olijfolie
vers gemalen peper
zeezout naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Haal de sperziebonen af.
Snij de tempeh in plakjes en daarna in blokjes en bak in ongeveer 20 min krokant in 1 el olie. Blus daarna af met tamari.
Kook de sperziebonen in een klein laagje water in ongeveer 10 min gaar en giet af.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snij in blokjes.
Verhit wat olie in een pannetje en fruit het uitje met de knoflook glazig. Voeg de tomaten toe en de Italiaanse kruiden en bak even mee. Breng op smaak met nog wat verse kruiden,agavesiroop en peper en zout.
Lekker met pasta en een groene salade.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.