Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Perziktaart

Deze perzik taart komt als geroepen nu de wilde perziken in het seizoen zijn.

  1. Perziktaart

Voor het deeg:

  • 150 g gebuild meel of bloem
  • 80 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 el oerzoet of suiker
  • snufje zeezout
  • lage ronde bakvorm van ongeveer 15 cm doorsnede

Voor de vulling:

  • 6 perziken
  • 3 el abrikozenjam
  • een paar blaadjes verse munt

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Meel, wijnsteenbakpoeder en zout mengen in een kom. 
  2. Boter, eieren en oerzoet toevoegen, samen tot een deeg kneden en een uur in de koelkast laten rusten. 
  3. Perziken halveren en de pit verwijderen. 
  4. Munt fijn hakken en mengen met de jam.
  5.  Bakvorm invetten met boter en met meel bestuiven. 2/3 van het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden. Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  6. Perziken met de bolle kant naar boven op de taartbodem leggen. 
  7. Jam over en tussen de perziken verdelen. 
  8. Bij overgebleven deeg: extra deeg uitrollen en in reepjes snijden.Taart kruislings met deeg afdekken en in ongeveer 45 min goudbruin bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen