Een lekker fruitig bananenbrood met een tropisch twist door de verse ananas en de geroosterde kokos.
Ingrediënten
4 overrijpe bananen
1/2 verse ananas in kleine stukjes of een blikje ananasstukjes
handvol rozijnen of cranberry''s (event. wellen in wat rum)
3 eieren
150 g amandelmeel
50 g kokosmeel (of alleen 200 gr amandelmeel)
50 g gesmolten kokosolie
50 m ahornsiroop
mespuntje vanillepoeder
2 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
100 g kokos, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
kokosvlokken (ter decoratie)
Porties
1 cake
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur en 30 minuten
Bereiding
Warm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen met een vork tot puree.
Klop de eieren schuimig in een kom.
Doe het meel erbij ende rest van de ingrediënten, tot slot de bananenpuree en roer tot een mooi beslag.
Vet een brood of cakevorm in en leg er een stukbakpapier in. Bak ongeveer 1 uur en 15 minuten, totdat een prikker of vork je erin steekt niet meer plakkerig is.
Laat in de vorm afkoelen en daarna nog op een rooster.
Je kunt de plakken ook goed invriezen, dan heb je altijd een snel-klaar-ontbijtje.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.