Zelfgemaakte appelroosjes. Deze mini gebakjes zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook erg lekker. Zeer geschikt als dessert of als gebakje.
Ingrediënten
1 pakje roomboterbladerdeeg
3 of 4 mooie rode appels
klein potje rozenbottelfruitbeleg
100 g hazelnoten, heel fijngehakt
eventueel suiker en poedersuiker
Benodigdheden
bakpapier, muffinvormpjes of een springvorm
appelboor
Porties
10 porties
Bereidingstijd
50 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur en 10 minuten
Bereiding
Ontdooi de plakjes deeg. Ontdoe de appels van hun klokhuis met
een appelboor. Snijd, te beginnen aan de bovenkant, ronde appelschijfjes van
de appels, zo dun mogelijk. Snijd die weer door de helft. Doe in een pannetje,
zet onder water en doe er wat citroensap bij. Kook de schijfjes 1 minuutje tot ze buigzaam zijn maar niet te zacht. Laat uitlekken en afkoelen.
Snijd
elk plakje bladerdeeg in 3 reepjes en
plak er steeds 2 als een lange rechthoek aan elkaar.
Bestrijk met de jam en strooi de noten en
het kaneelpoeder (en eventueel de
suiker, als je het wat zoeter wilt) er royaal overheen. Druk dit wat aan. Beleg
met de schijfjes appel, elkaar overlappend en net met de bolle kant boven het
randje uitstekend, als golfjes zeg maar, dat worden de rozenblaadjes.
Rol het
lapje voorzichtig op, zet op ingevet bakpapier, in muffinvormpjes of tegen
elkaar aan in een springvorm. Bak ze ongeveer 40 minuten.
Bestrooi eventueel
nog met wat poedersuiker om het allemaal nog romantischer te maken.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.