Peer en chocolade: een goddelijke combinatie. Een plaatje om te zien ook nog, deze rijke chocoladetaart met in verveine gestoofde peren.
Ingrediënten
4 of 6 Gieser Wildeman stoofperen (hangt af van de grootte)
5 builtjes verveine thee
50 ml vlierbloesemsiroop of 50 g suiker
1/2 citroen
200 g pure chocolade
200 g boter
200 g suiker
4 eieren, gesplitst
2 el bloem
Easy peasy vanillesaus
200 ml vanillevla
2 el amaretto of rum
100 ml opgeklopte slagroom.
Benodigdheden
ingevette taartvorm 24 cm doorsnede
pannetje
weegschaal
mixer of garde
Porties
8
Bereidingstijd
30 minuten
Voorbereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Totale tijd
1 uur en 45 minuten
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil en stoof de peertjes in 1/2 liter water met siroop of de suiker, de halve citroen (gewoon erbij kieperen) en de verveine in zo’n drie kwartier gaar. Haal ze uit de pan en laat het vocht wat inkoken.
Smelt de chocolade met de boter in een pan op laag vuur.
Klop de dooiers met 100 g suiker tot een romige massa.
Haal de chocoladeboter van het vuur en meng voorzichtig met het dooiermengsel.
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf.
Schep, samen met de lepels bloem, door het beslag en in de ingevette bakvorm.
Zet de peertjes erin. Bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Verwarm voor de saus de vanillevla met de drank en meng met de slagroom
Bestrooi 4 mooie bordjes met cacaopoeder, leg een stuk taart erop en serveer met de warme vanillesaus.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker, voor het winterse effect.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.