Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Gorgonzolatruffels met peer, walnoten

Leuk voorgerechtje, maar ook een lekkere borrelhap. Je kunt er dan ook een zoute stick in steken, heb je een hartige lolly! 

  1. Gorgonzolatruffels met peer, walnoten

Ingrediënten

  • 75 g gorgonzola
  • 75 g roomkaas
  • 1/2 peer, geschild in piepkleine blokjes
  • 25 g walnoten geroosterd en fijngehakt
  • 25 g cranberry’s of gojibessen in flinters gesneden
  • 1 klein handje peterselie, fijngehakt
  • 1/2 zakje waterkers of rucola 
  • Voor de balsamico-chocoladecreme
  • Kook 75 ml balsamico azijn iets in. Smelt er 15 g pure chocolade door. Schenk dit in een spuitflesje of kannetje.


Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Meng de gorgonzola met de roomkaas en de peer blokjes. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
  2. Meng de stukjes walnoot met de cranberry’s en de peterselie en doe in een diep bord. 
  3. Rol er de kaasknikkers door tot die helemaal bedekt zijn. 
  4. Was de sla. 
  5. Snijd de sjalotjes in stukjes. 
  6. Maak een dressing van 1 el citroensap, 1 el acaciahoning en 2 el olijfolie en wat zout en peper. 
  7. Leg in het midden van een bord een bergje sla, verdeel de sjalot erover en sprenkel wat dressing erover.
  8.  Leg 3 of 4 balletjes op de sla. Geef dat een draai met de pepermolen.
  9. Maak een mooie cirkel met de chocolade-balsamico en garneer met wat schijfjes peer.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen