Spruitjes met noten en brie, lekker hoor! Kook de spruitjes niet te lang, zo zijn ze makkelijker te verteren en veel smakelijker.
De noten en brie geven extra sjeu aan de healthy minikooltjes.
Ingrediënten
400 g spruitjes
1 grote ui
1 kleine appel
hand vol gedopte walnoten
150 g brie of camembert
1 tl gedroogde tijm
olijfolie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Maak de spruitjes schoon, snij de kontjes eraf en verwijder lelijke blaadjes. Halveer grote spruiten. Kook ze in een bodempje water in 10 min beetgaar.
Schil de ui en snij in smalle partjes. Fruit in een beetje olie glazig.
Hak de noten fijn.
Snij de appel in blokjes
Tijm, noten en appel aan de ui toevoegen en warm laten worden.
Snij de brie in plakken.
Voeg de spruiten aan het uimengsel toe, roer en dek af met de kaasplakjes.
Met een deksel op de pan de brie in een paar minuten laten smelten.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.