Haver koken zoals op de verpakking beschreven staat.
Rozijnen weken in heet water.
Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden.
Uien fruiten in olie in een pan met dikke bodem.
Pompoen halveren, met een lepel het zaad verwijderen, in kleine stukjes snijden, met een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in ongeveer 10 min gaar stoven.
Grill voorverwarmen.
Kaas in plakken schaven.
Rozemarijn tot poeder malen in een vijzel.
Haver indien nodig afgieten en mengen met rozijnen, zout, kaneel en rozemarijn.
Knoflook boven de haver uitpersen.
Ovenschaal invetten met olie. Haver in de schaal scheppen. Pompoen boven op de haver scheppen. Pompoen afdekken met kaas.
Pompoenschotel ongeveer 10 min in de grill zetten totdat de kaas een bruin korstje heeft.
Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein.
Tip: Leg een laagje zuurkool tussen de haver en de pompoen.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.