Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Koolraappuree met suddervlees

Slow (comfort)food. Met vergeten recepten van oma haal je de lekkerste geuren in huis. Voor een malse runderstoof, laat je het een paar uur sudderen. 

  1. Koolraappuree met suddervlees

Ingrediënten

  • 1/2 of kleine koolraap
  • 6 aardappelen
  • nootmuskaat naar smaak
  • vers gemalen peper
  • zeezout naar smaak
  • 700 g runderstoofvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 gedroogde abrikoosjes
  • 4 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 200 ml rode wijn
  • olijfolie

Porties

2 porties

Bereidingstijd

2,5 uur

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

2 uur en 40 minuten

Bereiding

  1. Ui en knoflook pellen en fijn snijden. 
  2. Abrikoosjes klein snijden.
  3. Vlees aanbraden in olie. Ui, knoflook, abrikoosjes, jeneverbessen, kruidnagels, laurier, zout en wijn toevoegen. Tot boven het vlees aanvullen met water. Vlees 2 à 2 1/2 uur laten sudderen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft
  4. Koolraap en aardappelen schillen, in blokjes snijden en in weinig water in ongeveer 15 min gaar koken. 
  5. Pureren en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. 
  6. Serveer de puree met vlees en jus.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

2,5 uur

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

2 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen